Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Преглед на деня 13.03.2013.г

Ягоди!Любим за мен плод.Свързвам ги винаги с детството и страстта.Не любов!Страст!На път за работа се спрях да поговоря с жена,която наскоро отвори магазинче до мястото,където работя.Говорейки с нея и поглеждайки в нейното магазинче(в което може би има над 100 вида обици),първото което видях бяха тези...ягодки.Не просто ягоди!Горски ягоди(поне за мен)!Купих си ги с последните пари,които имах в момента,но не съжалих нито за миг.Те поискаха да бъдат мои и ми се отблагодариха като бяха моето вдъхновение през целия ден.
Такааааа...Здраве!Това е възможно най-добрия късмет,който може да се падне на мен,и възможно най-неподходящото време,в което ми се падна.Не,че има такова понятие "неподходящо време за здраве",но точно днес не беше най-"здравия" ми ден.А трябваше да бъде!Нали все пак точно това изтеглих."Факсовете" идваха от нищото.А може би само така си мисля.Около мен се натрупаха много енергии(хора) и това тотално изсмука от мен жизнеността и енергията,с които се събудих.Но "ягодите" бяха до мен и това ми даваше сили да продължа да водя битки с дневните ми "факсове".Знаех,че са временни.Знам,че докато съм жива ще идват и ще си отиват,но отдавна не бях ги усещала.Вече не ме плашат,така както в началото.А "началото" беше мнооооого отдавна.Беше и много трудно.Но аз успях да ги заобичам!Те ми отнеха много,но ми дадоха толкова повече от "многото",което ми отнеха.Затова ги обичам!Не се опитвайте да гадаете :)Знам,че само трима,четирима от вас ще разгадаят написаното.Но за тези,които не разбират,знайте,че НЯМАМ поставена диагноза шизофрения :) Пък и да имам!Тя си е моя!Не ваша :)
Вечерта ме зареди толкова бързо,колкото бързо дойде и дневното ми "неразположение".В залата!Нямаше как настроението ми да остане мрачно.Знаете ли какво блаженство е да не мислите за нищо.Нищо,което е навън!
Извод от днешния ден:
1.Винаги носете със себе си по една "ягодка"
2.Обичайте своите "факсове".
3.Думите "обица" и "обеца" и в двата случая са изписани правилно :)

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.