Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Ново предизвикателство

Здравейте, приятели! Преди време нашата приятелка Катето правеше прекрасни изводи в категорията "Дневникът на една от нас". Сега промених малко името, тъй като новото предизвикателство, което друга нашата приятелка - Александра предложи да води е сходно, като идея, но малко по-различно, като изпълнение. В това предизвикателство може да се включи всеки. Моля, прочетете това, което Александра е написала по-долу. Надявам се, че повече хора ще се включим и ще го направим. Преди това искам да ви кажа, че аз съм много впечатлена и вдъхновена от Александра. Тя намери това, което обича и не се отказва, а именно - йога. Трансформацията както в мисленето, така и в тялото й е невероятно. Ще се убедите сами от снимките. Но, ето и какво ни предлага Александра, а снимките ще ги сложа в разказа й по-долу:

Казвам се Александра Жабонова и от 2012г съм с ПР. С Петя се запознах, поръчвайки книгата й "Другото лице на паниката" през 2013. Това бе преломен момент в моя Живот. Тя ми даде сила, кураж и подкрепа.Осъзнах, че  не съм сама, че всичко зависи от нас самите и, че това се случва с нас, защото имаме нужда от Промяна. След двугодишен прием на транквиланти и антидепресанти, хомеопатия и билки, осъзнах, че не могат да ми помогнат и се обърнах към психотерапевт, който от своя страна, изигра огромна роля в моя Живот. Започнах да се измъквам бавно, но сигурно и с големи усилия от лапите на ПР и Агорафобията, които ме държаха в плен. Дори започнах да мечтая.

Банков служител съм и цялото това състояние, в което се намирах беше драматично за мен. Не съм спряла за тези пет години да ходя на работа. Исках да практикувам Йога, но състоянието, в което се намирах не ми позволяваше да посещавам залите. Правех йога в къщи с клипчета от Youtube. След време се появи и желанието ми за групова практика. Почувствах се по-добре и започнах да посещавам занимания в залата. Но не спрях до тук.Толкова ми харесваше и толкова бях впечатлена от случващотото се с мен и моето тяло,че ми се искаше да предам това свое състояние и на другите. ​

Реших да запиша курсове за йога инструктори. Завърших в НБУ и взех сертификат. Това се случи през декември 2015. От тогава до днес вече имам две групи, които водя (едната е в София,а другата в село В.Тричков). Продължавам да работя  в банката и ги съвместявам. Настъпиха и драстични промени в личния ми живот. След 20 годишна връзка се разделих с бащата на децата си, който не успя да приеме моята Промяна. Не спирам да следвам Пътя, който съм избрала, защото ме кара да се чувствам щастлива. Осъзнавам,че йога е моя страст. Не се отказвам за миг да следвам и осъществявам мечтите си. Не е лесноq разбира се. Всичко това изисква силна воля и борба, но какво по-сладко от това да вкусиш успеха си, да му се насладиш с цялото си същество.

Идеята за проекта "77 дни трансформация" беше провокиран спонтанно от Петя. Ето откъде взехме тази идея - http://100happydays.com. Променихме малко идеята, както ще видите по-долу , а и избрахме друго число - 77. Това е моето любимо число. Вярвам, че ми помага и ми носи добро. Можете да изберете да се регистрирате в сайта посочен по-горе, откъдето е оригиналната идея - направете това, което считате, че е най-добре за вас. Нека да кажа с няколко думи в какво се състои това предизвикателство. Помислете всеки ден какво преодоляхте ДНЕС. Какво успяхте да направите ВЪПРЕКИ това, което чувствате и усещате в тялото си? Разбира се, отделяйте време за нещата, които ви правят щастливи, това, което ви е вдъхновило - и го споделете. Така, поне 100 дни. Как може да направите това? Избирате един миг, предмет, човек, гледка или нещо друго около вас, което ви прави щастлив... Избирате дребното нещо, което сте успели да направите ДНЕС и, което прави всъщност ГОЛЕМИЯТ ви успех в борбата с тревожно разстройство ВЪЗМОЖЕН...  Без значение какво е, без всякакви ограничения, всичко, което бихте желали да споделите, защото не забравяйте, че споделеното щастие е МНОГО ПО-ГОЛЯМО - и го снимайте. Или го разкажете с думи в групата във Фейсбук, която ще видите споделена по-долу. С други думи, превръщате го в картина/кратък разказ на вашето щастие. Можете да изберете да запазите снимките и разказите за себе си и близките си приятели - чудесно! За нас не е важно да публикувате в групата - важно е да го направите за себе си. Решихме да направим група, защото хората с тревожни разстройства може би иската да говорят, снимат по-различни неща от хората, които не се замислят за нещата, които вълнуват нас, като например "успях да изляза", "днес стигнах успях да отида на групова практика по йога" и т.н. - всичко, което ви е предизвикало, но сте се изправили пред страха си и въпреки това сте го направили. 

Ето малко информация от сайта, който ви цитирах по-горе - ние взехме идеята, но решихме да я адаптираме за нас: Приемайки това предизвикателство вие започвате да отделяте повече време за нещата, които ви карат да се усмихвате и ви правят щастливи. И така - поне 100 дни. На пръв поглед е лесно. Оказва се, обаче че малко хора издържат по време на целия 100-дневен период, та това са си 3 месеца и нещо! Дори и да не издържим до края на срока, обаче, ще изпитаме положителния ефект от експеримента, той ни помага да се научим да обръщаме повече внимание на нещата, които ни правят щастливи, носят ни по-добро настроение и т.н. Ето и причините да се впуснем в това тримесечно предизвикателство: "Хората, които са завършили успешно това предизвикателство, твърдят че: - са започнали да забелязват какво ги прави щастливи всеки ден; - са в по-добро настроение всеки ден; - са започнали да получават повече комплименти от останалите хора; - са осъзнали колко големи щастливци са да имат Живота, който имат; - са станали по-оптимистично настроени; - са се влюбили по време на предизвикателството."

Като заключение ще добавя един любим мой цитат:

"Да бъдеш щастлив означава да не се страхуваш от собствените си чувства. Да можеш да говориш сам със себе си. Да имаш смелостта да чуеш "Не". Да имаш сили да понесеш критиката, дори тя да е несправедлива. Да целуваш децата си, да се радваш на родителите си и да изживяваш приятни моменти с приятелите си, дори когато те нараняват.
Да бъдеш щастлив означава да покажеш веселото, свободно и непринудено дете, което живее във всеки от нас. Да си достатъчно зрял, за да кажеш: "Сгреших".
Да притежаваш смелостта да изречеш: "Прости ми". Да имаш чувствителността да промълвиш: "Имам нужда от теб".
Да можеш да прошепнеш: "ОБИЧАМ ТЕ" - Аугусто Кури

Ето и линк към групата във ФБ - заповядайте при нас, да споделим своята Промяна!!!

Обичам ви! Нека опитаме да станем малко по-щастливи!

Александра

 

 

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240