Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Ако пиете кафе, то нека е лечебно

Болшинството от хората пият кафе, поради неговото ободряващо и разсънващо действие. То е и една от най-често консумираните напитки по време на среща с приятели. С течение на времето обаче ежедневната употреба на кафе се превръща в зависимост, а това, както и прекаляването с кофеина вреди на организма ни. Точно поради тази причина ние ви препоръчваме да замените обичайното кафе с кафе от цикория, което има дори и лечебни свойства. Кафето от цикория е основата на кафе „Инка”, което е познато на по-възрастното поколение. То е съставено от жълъдово брашно и изсушен и изпечен корен цикория, който съдържа 98% инулин – пробиотик, напълно разтворим във вода. Инулинът подпомага усвояването на елементи в организма, зарежда го с необходимата енергия, подобрява храносмилането. Кафето от цикория е идеален заместител на обикновеното кафе, особено ако не трябва да го консумирате по здравословни причини.

Освен богатото съдържание на инулин, цикорията е богата и на фруктоза и гликозидa интибин. Освен това съдържа и множество витамини, като B1, B2, PP, C, а също и холин, протеини, пектин, дъбилни вещества, органични киселини, каротини, минерали и микроелементи, които подобряват функциите на организма. В нея няма наличие на кофеин. Всички части на цикорията имат сходен лечебен ефект, но цветовете имат по-добър ефект при неврастения, а корените подобряват храносмилането и помагат при проблеми с жлъчката.

Редовната и продължителна употреба на кафе от цикория регулира стойностите на кръвна захар, понижава нервното напрежение и уравновесява нивата на кръвното налягане, пречиства кръвта. Освен това тя регулира нивата на мазнините и токсините, поради което е много ефикасна в случаи на преяждане или прекомерна употреба на алкохол. Цикорията е много ефикасна при лечението на заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Може да се приема с всякакви лекарства и медикаменти, като дори засилва техните действия.

Източник: http://bilka.info

 

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.