Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Ако пиете кафе, то нека е лечебно

Болшинството от хората пият кафе, поради неговото ободряващо и разсънващо действие. То е и една от най-често консумираните напитки по време на среща с приятели. С течение на времето обаче ежедневната употреба на кафе се превръща в зависимост, а това, както и прекаляването с кофеина вреди на организма ни. Точно поради тази причина ние ви препоръчваме да замените обичайното кафе с кафе от цикория, което има дори и лечебни свойства. Кафето от цикория е основата на кафе „Инка”, което е познато на по-възрастното поколение. То е съставено от жълъдово брашно и изсушен и изпечен корен цикория, който съдържа 98% инулин – пробиотик, напълно разтворим във вода. Инулинът подпомага усвояването на елементи в организма, зарежда го с необходимата енергия, подобрява храносмилането. Кафето от цикория е идеален заместител на обикновеното кафе, особено ако не трябва да го консумирате по здравословни причини.

Освен богатото съдържание на инулин, цикорията е богата и на фруктоза и гликозидa интибин. Освен това съдържа и множество витамини, като B1, B2, PP, C, а също и холин, протеини, пектин, дъбилни вещества, органични киселини, каротини, минерали и микроелементи, които подобряват функциите на организма. В нея няма наличие на кофеин. Всички части на цикорията имат сходен лечебен ефект, но цветовете имат по-добър ефект при неврастения, а корените подобряват храносмилането и помагат при проблеми с жлъчката.

Редовната и продължителна употреба на кафе от цикория регулира стойностите на кръвна захар, понижава нервното напрежение и уравновесява нивата на кръвното налягане, пречиства кръвта. Освен това тя регулира нивата на мазнините и токсините, поради което е много ефикасна в случаи на преяждане или прекомерна употреба на алкохол. Цикорията е много ефикасна при лечението на заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Може да се приема с всякакви лекарства и медикаменти, като дори засилва техните действия.

Източник: http://bilka.info

 

 

 

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240