Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Из "Бог никога не спи" на Реджина Брет

"Една вечер пиян си тръгва от бара и по пътя за вкъщи се препъва и пада в дълбока дупка на пътя. Не може да излезе от нея. Минувач му подхвърля Библия, цитира му пасаж от Светите писания, за да му вдъхне надежда и си отива. Терапевт се опитва да му помогне да разбере защо е паднал в дупката. Накрая алкохоликът чул викове и замрял. "Мога ли да ви помогна с нещо" извикал мъжът от дупката. "Да" отвърнал трезвеникът. И скочил в дупката. Алкохоликът изкрещял "Аххх! Сега и двамата сме пленници в тази дупка". Трезвеникът се усмихнал: "Не се тревожи. Вече съм бил тук. Зная как се излиза. Ще се изкатерим заедно".

Целта не е да блуждаеш около дупката. Или да се измъкнеш набързо. Целта е да запълниш дупката така, че вече никой да не пада в нея. А с какво да я запълниш? Бог. Което означава любов: любов към себе си, любов към другите, любов към Бога.

Последният път, когато се изкатерих от дупката "Аз не съм достатъчно добра", се помолих: "Как изобщо някога да повярвам, че съм достатъчно добра?" Отговорът дойде от сподавения гласец на сърцето ми: "Като помагаш на другите да повярват, че са достатъчно добри".

Източник: "Бог никога не спи" Реджина Брет

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.