Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Из "Бог никога не спи" на Реджина Брет

"Една вечер пиян си тръгва от бара и по пътя за вкъщи се препъва и пада в дълбока дупка на пътя. Не може да излезе от нея. Минувач му подхвърля Библия, цитира му пасаж от Светите писания, за да му вдъхне надежда и си отива. Терапевт се опитва да му помогне да разбере защо е паднал в дупката. Накрая алкохоликът чул викове и замрял. "Мога ли да ви помогна с нещо" извикал мъжът от дупката. "Да" отвърнал трезвеникът. И скочил в дупката. Алкохоликът изкрещял "Аххх! Сега и двамата сме пленници в тази дупка". Трезвеникът се усмихнал: "Не се тревожи. Вече съм бил тук. Зная как се излиза. Ще се изкатерим заедно".

Целта не е да блуждаеш около дупката. Или да се измъкнеш набързо. Целта е да запълниш дупката така, че вече никой да не пада в нея. А с какво да я запълниш? Бог. Което означава любов: любов към себе си, любов към другите, любов към Бога.

Последният път, когато се изкатерих от дупката "Аз не съм достатъчно добра", се помолих: "Как изобщо някога да повярвам, че съм достатъчно добра?" Отговорът дойде от сподавения гласец на сърцето ми: "Като помагаш на другите да повярват, че са достатъчно добри".

Източник: "Бог никога не спи" Реджина Брет

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240