Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Виждайте възможности, а не ограничения

Умните хора не виждат ограничения. Те виждат възможности.
Бъдете от хората, които разбират това и покажете на трудностите, че можете без тях, като ги загърбите и преодолеете. Силата и превъзмогването се изразява в действия!
Съсредоточавайте се върху това, което искате да присъства в живота ви. И да се излее отгоре ви прашец от любов и изобилие, вглъбени ли сте в собствените си негативни мисли, самите вие подминавате тези дарове на благополучието, което се изразява в непредприемане на действия - да се отворите, за да получите и да извървите пътя за постигане на желаната промяна. Защото началото на промяната не започва с оплакване от сегашното положение, а с поемане на отговорност за събитията в живота ви. А лошите мисли и чувства не ги потискайте - чуйте ги, приемете ги, благословете ги с любов и ги освободете... Другото е бомба със закъснител и понякога някоя наглед малка случка от ежедневието ги и активира и те се явяват отново и отново, за да ви напомнят, че имате да "работите" точно с тях. Отработете ги тези ваши емоции, пуснете ги на свобода и си научете уроците. Това е важна крачка, която би било добре да направите и извървите за постигане на хармония със себе си и всички други.

Заявете намерението си за живот, изпълнен с чудеса и предприемете постъпки за постигането му. Сега ще кажете - искаме рецепта! И да ви дам вълшебните стъпки, не ги ли извървите вие... резултати няма да има! Оставете приказките и се заемете със вътрешна работа за промяна на ограничените модели на мислене, освобождаване от чувство на вина, гняв, тъга, от потребността да контролирате, осъждате и критикувате. Простете на себе си и на други, ако има за какво! Как става това? Работа със себе си, работа със себе си и пак работа със себе си, постоянство, упоритост и увереност в жизнените процеси.
 
Животът е живот и е прекрасен такъв, какъвто е! Живейте го този живот! А как, ще попитате? Като бъдете будни и осъзнати хора. Познавайте себе си, наблюдавайте се какво мислите, говорите и правите. Защото не контролирате ли собствените си емоции, преживявания и действия, кой го прави вместо вас? И защо оставяте това в чужди ръце? И спрете да мислите вместо другите и да се мъчите да си обясните техните чувства и постъпки. Заемете се с познанието на собствените мисли и преживявания, като например: защо за мен е важно да се докажа пред приятелите, родителите, колегите или защо държа да знам дали ме харесва Иван или Мария? и т.н. и т.н. Това значи "Да погледнем в себе си" - във всеки един момент да знаете и осъзнавате мислите, емоциите и да може да си обясните собствените думи и постъпки, а не тези на другите хора. Вие имате работа със себе си, а те с тях... Правете разлика между собственото познаване и осъзнаване и нуждата от контрол върху другите, потребността да режисирате събития и да правите сценарии за околните.

Отказвате ли да проумеете, че несполуките и трудностите са следствие от това, което сте мислили, говорили и правили, то тогава и отговорността за успехите си прехвърлете на друг. Но няма да го направите, нали? Познавате такива хора, които за недобрите неща в живота си обвиняват някого, а за хубавите приемат, че само те имат заслуга и знаете колко "дребно" е това мислене или по-точно неосъзнато. Изберете за себе си живот на буден човек!

Всеки ден избирайте за вас спокойствието пред раздразнението и гнева. Всеки ден избирайте да виждате другите като приятели, вместо като нападатели. Всеки ден избирайте да се освобождавате от потребността да контролирате, критикувате и обвинявате. Тази нагласа носи само положителни преживявания и всеки избрал това за себе си, може да каже, че живее осъзнато.

Автор: Калина Митева

Източник: http://syvetnik.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.