Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Родителите като отражение на нашето съзнание от Крис Грискам

От родителите ние получаваме онази отправна точка, която ни помага да разберем кои сме всъщност и каква е причаната да бъдем с тях. Съзнателно избираме своите родители, за да действат като катализатори и филтри, подпомагащи развитието ни.

Отначало за повечето от нас остава необясним фактът, че умишлено сме "избрали" тези родители. Още по-шокиращо е да допуснем, че сме ги избрали за наше добро! Заричаме се никога да не ставаме като тях, но с течение на времето с ужас откриваме, че мислим и се държим по същия начин и дори все повече заприличваме на тях.

Това е така, защото от родителите си наследяваме не само гени, а нещо много повече. Всяка клетка на тялото носи съзнание, натоварено с мисловни форми и отпечатъци, предавани от поколение на поколение. Независимо дали ни харесва това или не, ние сме като огледала един за друг - и понякога болката от отражението просто ни съкрушава.

Начинът да разрешим тази дилема е да проникнем дълбоко през булото, покриващо физическата действителност, да се върнем към зачеването и дори по-назад, за да открием обяснението и източника на семейната карма. Необходимо е хората да изживеят с всяка клетка на тялото си, че животът ни тук е резултат от наше съзнателно решение. Колко освобождаващо, животворно и облекчаващо ще бъде да разберем за първи път, че собственият ни избор на духовно ниво е причината за появата ни на този свят като човешки същества със специфичен опит. Самопознанието изисква холографски начин на възприемане, където нищо не се изключва, нито потиска. А то става постижимо за нас само когато се издигнем над ограниченията на времето и пространството - когато насочим енергията и мъдростта на Висшия ни, на божествения Аз към нашия всекидневен живот. Той се превръща в приключение от момента, когато започнем да разбираме първоначалния си свободен избор да се проявим и живеем тук, в този физически свят. Животът тогава се изпълва със сила и радост. След като престанем да отричаме личности и ситуации, а започнем да ги приемаме и надмогваме, възможно е не само да видим живота си като холограма, но и да го превърнем в радостен танц.

Из "Лекуване на емоциите - събуждане на безстрашния аз" - Крис Грискам

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240