Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

16 прости начина да заобичаме себе си отново...

Започни да говориш за това, което обичаш у себе си. Прави го по-често. Погледнете в оледалото и бъдете добри със самите себе си.

Бъди такъв какъвто си. Приеми се такъв какъвто си.  Понякога това е много трудно да се направи, но си струва да се откажеш от склонността си да бъдеш перфектен и да се бъдеш такъв какъвто в действителност си, а не такъв, какъвто другите очакват да бъдеш. Светът е такъв какъвто е, а не такъв какъвто вие мислите, че трябва да бъде.

Фокусирай се по-малко върху това да бъдеш приеман и одобряван от другите. Припомняйте си  по-често, че не е нужно да правите онова, което всички останали правят. Не чакайте някой около вас да ви даде разрешение да живеете по начина, по който вие желаете.

Дистанцирай се от онези, които те нараняват, задържат развитието ти или просто ти носят негативно усещане.

Прости на себе си за миналото.

Започни да правиш промените, които чувстваш и знаеш, че трябва да направиш. – Това, че нещо те е правило щастлив/а в миналото не значи, че това ще е така винаги. Ако искаш да видиш промени в Живота си трябва да започнеш да правиш неща, които не си правил досега. Отдалечи се от неща, които те правят нещастен и започни да мислиш и действаш по начин, който ти носи удовлетворение.

Прости си за грешките, които още не си направил. За да си успешен в дългосрочен план, неизбежно ще се случи да сгрешиш. Така, че не оставяй страхът от това да направиш или вземеш погрешно решение да те спре да взимаш решения въобще.

Бъди благодарен за това, което си днес и за това, което вече имаш, тук и сега. Винаги има причина да бъдеш благодарен.

Прави всеки ден нещо, което те прави щастлив. Да се грижиш за себе си не е егоизъм.

Дай си възможност да опитваш нови неща, да прегръщаш нови идеи и възможности.

Довери се на интуицията си и бъди честен със себе си за абсолютно всичко.

Вярвай в себе си повече.

Фокусирай се върху това да напишеш своята лична история, а не да слушаш, четеш, гледаш за историите на другите.

Бъди тук и сега. Обръщай внимание на начина, по който живееш всеки свой ден.

Отпусни се малко. Не приемай всичко толкова сериозно.

Върви по своя път. Уважавай пътя на другите. Старай се да разбираш хората, а не да ги съдиш. Бъди благодарен дори за грубите хора в Живота си – защото те ти напомнят какъв не бива да бъдеш.  

Научи се да обичаш себе си първо, вместо да обичаш идеята, че някой друг трябва да те обича.

автор MARC CHERNOFF

http://www.marcandangel.com/

 

 

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.