Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Релаксация

“Музиката е пространството между нотите.” Клод Дебюси


Релаксацията не е заспиването пред телевизора или забавата с приятели. Релаксация е стихването на умствената дейност и отдръпването на ума и тялото от външната стимулация. Релаксацията е начин за “изтриване на черната дъска”, по която сме написали своите земни тревоги. Целта на релаксацията е да се постигне лек транс, понякога наричан алфа-състояние, тъй като при него в ума има главно алфа вълни, появяващи се при дълбоката релаксация. Предизвикването на такова състояние е първата стъпка при хипноза, йогистка медитация и пр., при което се постига т.нар. обратна биологична връзка, насочена към наблюдаването, контролирането и модифицирането на емоционални, нервни и мускулни реакции, вкл. кръвното налягане и пулса.
Пример за релаксация е слушането на музика (най-често насаме), която ни успокоява. Целебната сила на музиката е известна от библейски времена. В епохата на пророците арфистите свирели специална музика, за да предизвикат душевно състояние, за което се смятало, че активизира екстрасензорните сили.


“И когато гусларят свиреше на гуслата, тогава ръката Господня се допря до Елисея.” (ІV Царства, 3:15).

Давид свирел на цар Саул, за да му помогне да се пребори с депресията и параноята си. Музиката отваря духовен прозорец. Чувал съм, че когато Господ сътворил душата, дал й за лекарство музиката. Музиката намалява тревогата, стреса и болката. Когато се използва за терапия, пациентът трябва да реши коя
музика е най-успокояващата за него. Не се обезкуражавайте, ако отначало техниките на релаксация ви се
сторят трудни. Релаксацията и медитация са особено трудни за западния човек поради постоянното натоварване на ума с реклами, шум, насилие и всякакви медийни стимулации. За западния човек понякога е трудно да понесе дори няколко минути бездействие и тишина. Чрез релаксацията ние издигаме около
себе си стена, за да спрем този информационен потоп. При релаксацията преставаме да чувстваме и тишината може да ни се стори плашеща. Но тя ни дава възможност отново да мислим и да чувстваме.

Източник: http://ozdravey.alle.bg/ ,"Любов, медицина, чудеса" на Барни Сийгъл

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240