Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Радиестезия - всичко е енергия

Наскоро реших да посетя известен радиестезист в България. Беше ми интересно да видя какво точно представлява тази наука и всъщност би ли могла да бъде полезна в случаите на хора, страдащи от паническо разстройство. Речено – сторено. Записах си час и в уречения ден бях в кабинета му. Господинът любезно ме покани и подробно обясни какво всъщност представлява радиестезията и самото радиестезично замерване. Най-общо казано радиестезията се основава на законите на физиката и механиката, както и на факта, че всичко в природата отдава и приема енергия. Чрез махало или багета – радиестезични детектори - може да се замери практически всичко. И като казвам всичко, имам в предвид действително всичко, всяка материя. Може да замерим дали козметиката, която сме си купили е подходяща за използване от нас, дали лекарствата, които са ни предписали ще ни помогнат. Замерват се партньорски взаимоотношения, подходящо ли е обзавеждането в дома ни, въпроси, свързани с работата ни, дори емоции. Като най-важно и обобщаващо за мен е, че чрез радиестезичното замерване се прави една моментна „снимка” на общото физическо състояние на човека. Чрез него можем да узнаем за неща, които трудно бихме „хванали” чрез медицински изследвания, особено ако са в началото или се дължат на психиката на човека. Често радиестезичното замерване ни алармира за неща, които дори не подозираме. Интересното при радиестезията е, че над 90 % от хората могат да се научат сами да я използват, за да помагат на себе си и своите близки. Оказа се, че радиестезия се преподава дори в някои университети. Разбира се, за да стане човек професионалист в това начинание ще му е нужно доста повече.

Но как всичко това би могло да бъде полезно на човек, страдащ от паническо разстройство?! През тези 11 години, откакто пр стана мой спътник в Живота – съм търсила безброй начини да отговоря на многото въпроси, които се стовариха сякаш в един миг върху главата ми. Радиестезията беше един от тях. Тя ми помогна да отхвърля някои свои съмнения и да затвърдя някои свои вярвания. Самият факт, че всичко приема и отдава енергия ме накара да осъзная, че всичко е далеч по-сложно отколкото си мислех и до голяма степен  не зависи въобще, ама въобще от мен. Накара ме да осъзная, че дори да се „скрия” в къщи, аз не мога да се „скрия” от света. Научи ме да се вглеждам и обръщам внимание и на най-дребното, тъй като дори то можеше да промени нещо в Живота ми. За мен радиестезията беше своеобразна „патерица”, тъй като ми помогна да осъзная важни за мен неща. На финала ще кажа, че след като всичко отдава и приема енергия – нямам нищо против да се „енергизирам” допълнително, а радиестезичното замерване ми помага да открия неща, които ми помагат да го правя! Понякога нещо съвсем просто като разположението на леглото в спалнята ни пречи да се чувстваме по-тонизирани и щастливи. Между другото радиестезията е свързана до голяма степен с фън шуй, за което ще пиша скоро. В последните години разбрах, че никога не е излишна малко чужда помощ… Стига да дръзнеш да я поискаш…

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.