Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Смехът удължава Живота

Смехът е най-доброто средство за лечение и дълголетие...

Според японско проучване хуморът и особено смехът, помагат на тялото ни да бъде по-силно и устойчиво на заболявания.

Смехът задейства много мускули по нашето тяло и предизвиква отделянето на ендорфини от мозъка. Те повдигат настроението и способността ни да се борим със стреса и неприятностите.

Докато се смеем, само на лицето ни се задвижват над 20 мускула. Когато човек се смее, в мозъка се изпращат импулси и се отделя хормонът на щастието.

Ако смехът се превърне в начин на живот и стане част от ежедневието ни, той може да повлияе дори на нашето дълголетие. Това изисква промяна на гледната точка и най-вече на психиката. Ако сте свикнали да бъдете черногледи за всичко около Вас, то погледнете през погледа на смеха и приемете нещата от философската им страна.

Смехът се равнява на физическа тренировка и дава тонус. Освен мускулите на лицето, се задвижват и коремните, гръбните, гръдните и тези на краката. Не случайно при продължителен смях получавате мускулна треска на корема.

Известни са няколко начина за превръщане на смеха в навик. Най-голямото постижение на един човек е, ако съумее да използва смеха по време на силен стрес.

1.Направете си списък с нещата, които Ви карат да се смеете и си ги припомняйте редовно.

2.Всяка сутрин преди да излезете за работа се смейте. Как да стане това? Пуснете си забавен видео клип или съзерцавайте смешна снимка и се смейте. Не забравяйте списъка от точка 1.

3.Търсете контакт с позитивни хора.

Всеки има такива познати, които са много позитивно настроени и постоянно се шегуват. Ако имате край себе си поне един такъв човек, денят Ви ще минава по-леко и със смях

4.Смейте се на себе си

Това Ви гарантира, че винаги ще има на какво да се засмеете. Всеки от нас е изпадал в комични ситуации, които на пръв поглед са му изглеждали като провал. Посрещнете гафовете с усмивка.

5.Обърнете се към детето в себе си

Взимайте пример от децата. Те се смеят постоянно и на всичко. Наблюдавайте ги и се старайте да приемате нещата с тяхната гледна точка. Това не просто ще Ви направи по-спокойни, но ще Ви накара да продължите напред, заредени с енергия.

6.Смейте се с широко отворена уста

Старайте се да отваряте устата си максимално широко. Така включвате коремно и диафрагмено дишане и постигате баланс на тялото.

7.Усмихвайте се наум и с всяка част на Вашето тяло

Не само смехът създава положителна емоция. Усмивката също. Както психолозите казват – усмихвайте се с очи, усмихвайте се със сърце, усмихвайте се с черен дроб. Затворете очи и си представете Вашето сърце усмихнато. И така всяка част от тялото. Това ще ги укрепи, защото на подсъзнателно ниво Вие ще заредите организма си с положителна емоция. Усмивката с очи от своя страна е нещо като бариера за негативизма около нас.

Смехът е много често практикуван в йога упражненията. Самият той отключва коремното дишане, както по-рано споменах. Това балансира тялото и доставя кислород на всяка една част от него. Същото такова дишане учат и самите йоги. Съчетанието на правилно дишане и набавяне на положителна емоция всеки ден, гарантира дълголетие.

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240