Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Анонимен

Здравей,Петя! Благодаря ти, че толкова бързо ми отговори! Прочетох книгата ти и открих много неща за себе си затова реших да ти пиша! Имам паническо разтройство от 2 години! Според мен се е появило в живота ми защото не съм се грижила достатъчно за себе си, не бях простила на родителите си, не можех да отстоявам себе си! Получавам атаки навън, а и вкъщи се чувствам зле !Много ме е страх да не умра! Гледам малкото си дете сама по цял ден, мъжът ми е на работа! Страх ме е да не ми стане лошо или да умра докато съм сама с малкия!Страх ме е като ми се случи нещо хубаво,да не последва лошо след това!Страх ме е че никога няма да мога да преодолея пр и страха си! Вземам хомеопатия,предписана от хомеопат и говоря с психолог! Определено съм малко по-добре! Поне успявам да ида до кварталния магазин(преди не можех). Но все ми е много трудно да контролирам паниката и страховете си! Посъветвайме къде бъркам! Моля те!

Петя

Първо искам да обърнеш внимание на думите, които използавш. Колко пъти споменаваш думата "страх"? Нормално е ще кажеш, след като се чувстваш така да я споменаваш, нали? Но истината е, че думите имат емоционален заряд  и привличаш още повече страх, и се получава едно "опияняване" в страха. Надявам се все по-малко да използваш тази дума, дори да го усещаш. Така или иначе, страхът е в теб, защо привличаш още повече като го споменаваш толкова често?!  От друга страна - въпреки краткия ти мейл, всяко изречение е нещо, върху което трябва да работиш. Започни със "страх ме е, че като се случи нещо хубаво, следва лошо след това". Ами с подобен начин на мислене - какво друго очакваш всъщност да ти се случи?!

Прочети "Работата" на Байрън Кейти. Потърси в Интернет първо да схванеш идеята. С въпроси "обезоръжаваш" себе си - питаш се например: "можеш ли да си абсолютно сигурна, че точно така ще се случи" и ако не можеш да си абсолютно сигурна, защото няма как да си, тогава защо се напрягаш излишно и всъщност отравяш и хубавите моменти с мисълта, че идват лоши след тях. Страхът: много ме е страх да не умра го остави за последно. Започни първо с благодарността. Опитвай да заменяш "лошите" думи., но всяка сутрин първо благодари още в леглото, че си се събудила и че хората, които обичаш са живи и здрави. Само един да загубиш - всичко, което изпитваш сега ще ти се стори като нищожна случка, така че започни с това. Прави го всяка сутрин и всеки път, като се сетиш през деня. Колкото по-често, толкова по-добре и бързо ще се подобряваш. Не се фокусирай върху това, което нямаш, което е лошо - фокусирай се върху това, което вече имаш и върху доброто.

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 

Берди

Лесно е които не е получавал паник атаки да дава съвети.
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240