Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Germany

Здравейте, пиша Ви от Германия. От 2007 г. За първи път се включвам във подобен форум, досега само четях мнения.
Книгата на Петя ме развълнува дотолкова, че реших и аз да споделя мнението си.
Първо и аз искам да поздравя авторката за търпението и усилия, които е положила, за да напише тази книга.
Макар и малка книжката включва наистина всичко най-ценно от научните изследвания и терапевтичния опит относно па.
Тук в Германия имах възможност да изпробвам терапиите на три специализирани клиники и на няколко психолога, да изчета много книги за самопомощ при ПА, както и няколко лични истории на хора с па. Мога спокойно да кажа, че книжката на Петя по нищо не отстъпва на досега прочетеното от мен.
За мен най-важното от книгата бе да разбера за личния опит на Петя, за чувствата, които я вълнуват. Прочитайки книгата се почуствах разбрана, като че ли усетих присъствието на авторката Петя до мен. Тази книжка ми даде успокоителното усещане, че не съм сама.

Най-много ми допадна съвета й да не насилваме нещата и да напредваме със собствено темпо, както и мнението й, че промяната изисква време.
И аз първите месеци изживявах пристъп след пристъп, шок след шок без диагноза, след това имах диагноза и очаквах, че психолозите или престоят в клиниките ще помогнат. Очаквах, че приятели ще подадат ръка, когато споделя за страданието си, но напротив те се отдръпнаха.
Промяната зависи от нас, както пише Петя.

Стъпка по стъпка аз се съвземам и чувствам значително подобрение в самолечението си през последните две години.
И ако понякога имам дни, в които не съм толкова добре, знам, че мога да прочета отново книжката на Петя и да си припомня, че "и това ще отмине."

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.