Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Тамара Караколева

Здравей, Петя,

Пиша на ти, защото сме „от един дол дренки” – със заешки сърца, или както ни диагностицира медицината: хиперсензитивни, чувствителни до неадекватност, реагиращи на най-елементарна ситуация и по най-дребен повод, все едно че умираме.
Разликата е, че ти си млада, а аз – на 65 години, че ти си осъзнала проблема навреме, а аз – на 53 години, когато наистина умирах на операционната маса.
Изумена съм от жаждата ти за живот, която те води към все по-дълбоко осъзнаване, към приемане на себе си, към търсене на техники и терапии, които да ти помогнат в прехода към нова философия на здравето. Защото тази, която си получила наготово от семейството и средата, в която си живяла, явно не е подходяща за теб, не е съобразена с твоята индивидуалност, с твоите потребности.
Вярвам, че книгата ти ще бъде полезна на много хора, които ще се почувстват по-малко сами; ще усетят подкрепата, която им оказваш, а това съвсем не е малко, за да потърсят своята философия на здравето, която да им дава нужното спокойствие при обясняването на случващото се с тях и около тях.
Много точно си прозряла, че па /пр/, тази ужасяваща криза, се дължи на освобождаването на натрупана в нас енергия. Остава всеки сам да реши за себе си дали иска да изригва тази натрупана и неоползотворена енергия като вулкан, който застрашава физическото му здраве, или да намери своя начин да я освобождава по малко всеки ден. Има стотици техники и терапии, от които всеки може да избере тази, която най-добре му подхожда.
Кризите съпровождат прехода от остарялата философия към новата. Рядко този преход е плавен и лесен. Достоевски пише: „Усвояването на нова философия е трудно и струва скъпо.” Цената, която плащаме, са кризите, защото старото не се предава лесно.
Благодаря ти за смелостта, с която споделяш себе си толкова откровено с всички.
Уникални сме и всеки сам ще намери своята пътека в изхода от ситуацията, в която се намира. Твоята книга дава сили и надежда.
Благодаря ти.

Тамара Караколева

* Име:
* Коментар:
Оставащи символи
Попълнете кода:
 
 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

iHerb.com

ПРЕПОРЪЧАНО

UDEMY
Sitewide-10usd160x600
AliExpress
11 Nov Big Sale Image Banner 190 x 240