Клуб на паникьорите в България "Бялата лястовица"

Може би сте чували историята за човека, сполетян от наводнение. Бил дълбоко религиозен и искрено вярвал, че Бог ще го спаси. Качил се на покрива на къщата си и зачакал милостивата Божия намеса. Докато водата се покачвала все повече, минал спасител с лодка и му предложил място. Бедстващият учтиво отказал с думите: "Не,благодаря. Бог ще ме спаси". Около час по-късно, когато водата заливала стрехите, минал друг лодкар и предложил помощ. Твърд във вярата си, той отново казал: "Не, сигурен съм, че Бог ще ме спаси". След два часа вече се държал за комина, а краката му висели над бурния поток. Точно тогава от един хеликоптер му спуснали стълба, но той упорито отказал да се качи, вярвайки, че Бог само изпитва вярата му. Накрая течението го отнесло и се удавил. Когато душата му се събудила пред бисерните врати, поискал обяснение от Свети Петър. "Защо не ме спасихте?", промърморил той. Ядосан, Свети Петър отговорил: "Опитахме! Опитахме! Изпратихме ти две лодки и хеликоптер!" Цитат от "Как сами да проектираме бъдещето си" от Марк Търстън и Кристофър Фейзъл

 
ОТКЪС ОТ КНИГАТА

ПРЕПОРЪЧАНО

anypet

Мила моя виртуална Приятелко ПЕТЯ,
Много те обичам за смелостта, която си проявила да напишеш тази книга и искам толкова много неща да споделя с теб! Веднага на следващия ден след прочита на страничките при мен се получи промяна; малка - ама промяна.
И малко съм ти ядосана, че е...толкова кратка тази полезна Книга! Исках още и още и още!!! Изчетох - не! Изгълтах твоята Книга за 2 часа в една нощ, а в момента книжката постоянно е с мен в дамската ми чанта, дори, когато сменям чантите - като за кураж. Заедно с хомеопатични лекарства, защото съм хипохондричка и все очаквам "да се случи" и се "подсигурявам", "ако се случи па".

Norum

Здравей Петя!Днес се регистрирах във форума-Norum съм!Преди 2 месеца си поръчах книжката ти-тя преобърна цялия ми свят!С пр. и агорафобия съм от 4 години и за първи път откакто я прочетох нямах панически атаки цели 40 дни.Невероятно!Не бих могла да ти опиша колко съм ти благодарна за това.Агорафобията не престава да ме мъчи,но в книжката открих техники с които преодолявам нещата много по-лесно.Тя стои до леглото ми и я препрочитам постоянно.Изключително ценна е за такива като нас.Друг определено не може да ни разбере!Всичко е описано много точно и на място.Препоръчвам горещо книгата на всички със пр. и друг вид тревожни разтройства.За съжаление аз все още употребявам антидепресанти, но с тази книжка в ръка, вече си намалих дозата на половина и съм на път да ги откажа.Да бъда себе си напълно свободна от химия и тъй наречени патерици.Благодаря ти за всичко!

Scorpi

Книгата ми даде един страничен поглед върху собствените ми преживявания - видях се отстрани. Още в първите редове ми беше трудно да продължа - просто ме заливаха вълни, съпреживявах и си спомнях, сякаш всичко го изживях отново, на бързи обороти, настръхнах, треперих и изпитах много усещания. Беше нещо средно между вълнение и страх, радост и болка. Всичко ми се сля и просто избухна. Не беше толкова от написаното, колкото от самата мен. От това което ми се случва тайно вътре през цялото време... Как е възможно толкова да си приличаме всички - като близнаци по душа сме? ... Вече мога да кажа, че те познавам Петя. Както и ти мен.